Byggfirma ska bygga oss en ny trappa

Hejsan bloggen och du som läser, vad roligt att du hittat hit!

Den här veckan ska vi ha hem en byggfirma från Norrköping som ska hjälpa oss planera och utföra ett litet byggprojekt. Vi behöver nämligen göra en ny trappa  till dörren. Den gamla har sett bättre dagar och när vi flyttade hit var det redan försent att slipa och behandla den. Så trappan fick överleva en extra vinter men nu tar vi hit en byggfirma som bygger en ny innan den gamla rasar ihop helt.

Det här är helt säkert ett ganska enkelt och snabbt jobb för dem, men för oss hade det varit en stor utmaning och den här gången kände vi att vi ville göra det bekvämt för oss. Det är bara fyra trappsteg och räcken på vardera sida men sen ska de även få bygga ett litet tak över trappan och dörren så lite mer avancerat än bara en trappa. Jag har sett bilder på ett slag av pelare eller vad man kallar det som ska stå på varsin sida av trappans och som håller upp taket och där man även fäster räckena.

Det är så svårt att förklara helt bra men slutresultatet kommer att bli bra, det är jag säker på. Men ni förstår ju när ni hör mig förklara att det inte är någon god idé att sätta en hammare i handen på mig. Jag kan få idéer och planera projekt men sen när det kommer till att utföra dem praktiskt då får man ta hjälp av en hantverkare. Min man vill väl ofta försöka vara lite händig men det är inte alltid det blir som vi tänkt och det här ska ändå vara på utsidan och framsidan av huset så till och med han gav med sig och lät mig ringa en byggfirma. Må så gott och ta hand om er!