Våran son ska läsa bygg på gymnasiet

Hejsan på er alla ni fina som läser och följer min blogg

Till hösten ska våran son börja gymnasiet i Karlsborg och han ska då börja på bygg, vilket jag tror kommer bli väldigt bra. Han har alltid tyckt om att bygga och fixa så det kom inte som någon överraskning när han sa att han ville söka in till den linjen. Sen är det så att oavsett om han valt bygg eller något helt annat så hade vi stöttat honom, det viktigaste är att han gör det som känns rätt för honom. Men det här valet tror jag faktiskt han kommer att trivas med.

Även om de måste läsa en del också så är det mycket praktiskt och det trivs han väldigt bra med. I högstadiet kämpade han mycket för att orka klart och jag förstår att det är tufft. Nu får han i alla fall ett praktiskt ämne inblandat i det andra och inom ett område han själv valt och är intresserad av. Han har ett öga för design och detaljer så det ska bli spännande att följa hans utveckling. Det enda jag måste vänja mig med är ju att han känns så stor nu när han börjar gymnasiet. Han är liksom så liten och så ung samtidigt som han börjar bli vuxen.

Läskigt, spännande och så fascinerande på samma gång. Att våran lilla son ska börja på gymnasiet, jag blir alldeles rörd bara av att skriva om det. Det viktigaste för mig är att han kommer att trivas och må bra och så får vi hjälpas åt om det är något som är jobbigt med läsning och läxor. Jag försöker ofta påminna honom om att det är okej att be om hjälp om man behöver det. Men nu först ska vi njuta av sommaren. Ta hand om er allihop!