Byggfirma ska göra öppen planlösning och byta kök

Hejsan alla goa och glada

När vi köpte vårt hus strax utanför Uppsala så sa vi redan på visningen att om huset blir vårat så vill vi riva en vägg och göra öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Nu äntligen ska de bli verklighet för nu har vi en byggfirma hemma som ska hjälpa oss med det. Första tiden handlade mest om att komma i ordning i huset och liksom bo in oss och nu känner vi oss redo att anlita en byggfirma och börja göra förändringarna vi tänkt. Man vill ju inte göra något förhastat när man direkt flyttat in, ifall man får en annan känsla efter att ha bott där ett litet tag. Men den förändringen är vi fortfarande överens om att vi vill göra och att det kommer bli så mycket bättre än hur det är nu.

Ibland önskar jag att vi själva kunde göra renoveringen och bygga själva men det här känns som ett för stort projekt för oss att ta på oss eftersom vi inte har den kunskapen och erfarenheten. Lite smågrejer kan vi göra men inte såna stora projekt. När vi öppnar upp den där väggen ska vi också byta kök vilket bland annat innebär nya luckor och nya bänkar.

Vi har redan sett ut allt material som ska användas och i slutet av denna veckan ska vi tömma och flytta undan så att de kan börja med arbetet på måndag. Sen kommer vi åka iväg till sommarstuga och vara mestadels där medan de jobbar här hemma så behöver inte vi vara i vägen eller ha det jobbigt i och med att det blir en byggarbetsplats där hemma. I stugan har vi ju ett litet men ordentligt kök och allt vi behöver så det kommer bli jättebra. Hoppas ni har en riktigt fin dag och en underbar sommar!